Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Dantel Örnekleri Şemalı Tarif

şemalı tarifi olan güzel bir oda danteli modeli.dantel örnekleri nin çıkarılmasında çok faydalı olacağını düşünüyorum.çok net bir dantel resmiyle çok basit ve anlaşılır bir şema  sizlerle.

 
güzel dantelleri çok seviyorum.dayanamıyorum mutlaka örneğini çıkarma işine koyuluveriyorum. dantel sevdası da bu olsa gerek değil mi.onun için sizlere en güzel ve estetik dantel modelleri yollamaya çalışıyorum.
DANTEL,DANTEL ÖRNEKLERI,YENI DANTELLER,DANTELLER,KENAR DANTELLERI,ARA DANTELLERI,OYA,OYA ÖRNEKLERI,LACE,IĞNE OYASI,TIĞ OYASI,ODA DANTELLERI,SALON DANTELLERI,FISKOS DANTELLERI,ŞAL,LIF ÖRNEKLERI

Çemberimde Gül Oya

gül ve çiçek demetini andıran çok sıcak bir oya modeli.nostalji olarak çemberimde gül oya diyorum.çember oyası daha farklı oluyor sanırım.bilmiyorum doğrusu.ismine bakıp ta bu çember oyası değil demeyin lütfenn :) .

oya modeli

tığ oyaları

2013 oya modeli
çok güzel ve estetik bir güzelliği var değilmi.emeği geçen Vildan hanıma teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Sehpa Üzeri Dantel Örnekleri çok güzeller değilmi.el emeği göz nuru dökülerek yapılan bu danteller bizler için çok kıymetlidir.sehpa üzerine bu tür dantel örnekleri harika bir otantik hava veriyor.tabiki otantik ortamı sevenler için.açıkcası ben çok severim :)bu dantel modelleri ni işleyen ,paylaşan kişi ve arkadaşlara çok teşekkürlerimizi iletiuor saygılarımızı sunuyoruz.

http://oyadantel-yap.blogspot.com/
dantel örnekleri

sehpa üzeri dantel örnekleri
Sehpa Üzeri Dantel Örnekleri, sehpa dantelleri, salon dantelleri, dantel modelleri, dantel örneği, güzel danteller, dantel resimleri, dantel nasıl yapılır,

Havlu Danteli 50

havlu kenarı dantelleri

havlu kenarı dantel modelleri

dantel örneği

Havlu Danteli, havlu kenarı danteli, havlu kenarı dantel modelleri, dantel havlu kenarları, havlu dantelleri, dantel, dantel örnekleri, dantel modelleri

Ara Danteli Örnekleri

dantel modelleri nin büyük halini görmek için resmin üzerine tıklayınız.
gül ve çiçek motifli çok hoş bir dantel modeli.Fatma hanım Adana dan bizlere göndermiş ellerine sağlık .teşekkür ediyoruz.

dantel örneği

ara danteli

Ara Danteli Örnekleri, Ara, Danteli Örnekleri, dantel örnekleri, dantel örneği, dantel modelleri, dantel modeli, dantel ör, dantel örnek, çeyiz dantelleri

Oya Modelleri nedir


oya
Oya renkli bir ibrişimden veya uygun bir iplikten iğne ile genellikle çiçek ve yaprak şeklinde yapılan işlemeler. İlk peygamber ve ilk insan Âdem aleyhisselâmdan beri insanlar örgü örmesini biliyorlardı. Yapılan târihî araştırmalar netîcesinde M.Ö. 2000 yıllarının örgü örneklerine âit bilgiler elde edilmiştir. İğne ile yapılan örgülerin Orta Asya’dan Anadolu yoluyla Avrupa’ya yayıldığı tahmin edilmektedir. On ikinci yüzyılda Balkanlara, oradan da İtalya yoluyla bütün Avrupa’ya yayılmıştır.
  Oya renkli bir ibrişimden veya uygun bir iplikten iğne ile genellikle çiçek ve yaprak şeklinde yapılan işlemeler. İlk peygamber ve ilk insan Âdem aleyhisselâmdan beri insanlar örgü örmesini biliyorlardı. Yapılan târihî araştırmalar netîcesinde M.Ö. 2000 yıllarının örgü örneklerine âit bilgiler elde edilmiştir. İğne ile yapılan örgülerin Orta Asya’dan Anadolu yoluyla Avrupa’ya yayıldığı tahmin edilmektedir. On ikinci yüzyılda Balkanlara, oradan da İtalya yoluyla bütün Avrupa’ya yayılmıştır. Tığ ile yapılan örgüleriyse, İspanya’da kurulan Endülüs Emevîleri öğreterek yaygın hâle gelmesine sebep olmuşlardır.

Oya dantelden farklıdır. Oya yapma, çiçekle örgü sanatının birleşmesinden doğmuştur. Dünyâ dillerinde bulunmayan oya kelimesi, bu işin Türklere âit bir sanat olduğunu gösterir. Kadın ve kızların iç dünyâlarının zerâfetini ifâde eden göz nûru oyalar, günümüzde Türk el sanatlarından biri olarak önemini muhâfaza etmektedir. Köy ve kasabalarımızda genç kız ve kadınlarımız bu ince zevkin güzel örneklerini vermeye devâm etmektedirler.

  İğne oyasında kullanılan teknikler yöreden yöreye farklılık gösterir. İpekten yapılan iğne oyası ince işçilik gerektirir. Küçük iğnelerle, iplikler düğümlenerek yapılan bu türden oyalarda motiflerin dik durmasını sağlamak için gerekli yerlerine saç, at kılı veya ince tel katılır. Oya bittikten sonra da kitre, zamk veya yumurta akı sürülerek sertleştirilir. İpek ve pamuk ipliğinin kullanıldığı tığ oyası, tığla zincir çekilerek yapılır. Mekik oyasının malzemesi tığ oyasının aynısıdır. Belli uzunlukta bir ipliğe işlenmek istenen motifin biçimi verilir ve mekikteki iplik halkalanarak örülür. Firkete oyası pamuk ipliğinden yapılır. Bir firketenin iki koluna geçirilen iplikler ortada tığı ile işlenir. Firkete enindeki bu oyanın bir kenarına tırtıl, boncuk veya pul geçirilir. Koza oyasının malzemesi koza ve ipektir. Oyanın bir parçası ipekle örüldükten sonra kozalardan yapılmış motifler eklenir. Yün oyasında ise yünden yapılmış motifler iğne veya tığla işlenmiş parçaya dikilir. Yine istenen biçimi vermek için bir zamk kitre veya yapıştırıcı bir sıvı ile ıslatılarak parmakla bastırılır. Mum oyasında ise motifin sertliği mumla sağlanır. Boncuk oyasında boncuk hattâ inci kullanılır. Atkılı ve çizgili bir teknikle yapılan oyalara “dokuma oyası” denir.

Oyalarda maydanoz, dut, zeytin gibi yaprak; karanfil, menekşe, mine, papatya gibi çiçek; söğüt, kavak, çınar selvi gibi ağaç; çilek, dut, iğde portakal gibi meyve; biber, bamya enginar gibi sebze motifleri çok görülür. Dağ, tepe, kaya gibi manzara ayrıntıları, câmi kapısı, köprü, kubbe, pencere, köşk parmaklık gibi mîmârî ayrıntılar, kelebek, kuş, arı, tavşan, kirpi, solucan, geyik, yılan gibi hayvan ve çeşitli insan figürlerinin kullanıldığı da görülür.

İğne Oya Modelleri

Zafer Antik esi iğne oyası modelleri bunlar.dantel-yap sitemizden izni alınarak yayınlanmakta.Zafer Antik esi iğne oya modelleri yapımları artması için bizlere çok kolaylıklar tanıdı .kendilerine çok teşekkürlerimizi iletiyoruz.iğne oyası kültürünün yaygınlaşması iğne oyası yapımlarının artması için gayret ediyorlar sağ olsunlar. oya modelleri 'ni yayınlama talebimize olumlu cevap vererek çok kolaylık gösterdiler.sizlere üç adet çiçek bahçesi benzeri iğne oyası gösteriyoruz.

İğne Oyası Modelleri

oya modeli
İğne Oya Modelleri,İğne Oyası Modelleri,İğne Oyası örnekleri,oya modelleri,oya örnekleri,oyası,yemeni oyaları,zeybek iğne oyaları
oya örneği

el emeği göz nuru ile yapılan her iş çok güzel oluyor değilmi.daha doğrusu emek verilerek yapılan işler insan göz ve estetik zevkine hitap ediyor.dağadan bir esinti olarak oya modelleri bizi doğa ile birleştiriyor ,alıp götürüyor uzaklara.tabiki emek dedik ,göz nuru dedik,sabır dedik işte iğne oyaları bu başlıkların hepsini gerektiriyor.meşakatli bir uğraş.sonuç olarak ortaya insanı fazlasıyla tatmin eden bir oya modeli çıkınca tüm yorgunluklar uçuuup gidiyor değilmi.şunuda unutmadan söyleyeyim.bu iğne oyaları kök boyaları ile boyanıyor.tamamen doğarl.kimyasal madde,boya içermiyor.doğa dostu diyebiliriz.tabiki kök boyası ile boyandığı için olduçça hoş ve orjinal duruyor.

Halkalı Damat Havlusu

dantel örnekleri katogorilerinden halkalı damat havlusu modeli yayınlıyorum.damat havlusu olarak yeni yuva kuracak damatlarımızın kullanımı için çeyizlerde yerini alabilecek çok güzel bir model .halklarla yapılan model çiçek motifleri ile süslenmiş.çiçek motifinin renk uyumları falan bir harika.ben çok beğendim.umarım sizlerde beğeneceksiniz.yayınını yaptığım birçok dantel örnekleri hakkında sizlerden mesaj alıyorum. Satılık olup olmadığını soruyorsunuz.bizim sitemiz dantel satışı ,pazarlaması yapmamaktadır.sadece çeyiz hazırlarken faydalanabileceğiniz güzel ve estetik dantel örnekleri ni sizlerin beğenisine sunulmaktadır.kültürümüzdeki bu güzellikleri paylaşmak benim için bir zevk ve hobi .sizlerinde katkıları ile bu görevi yürütmekteyiz.Emekleri geçen tüm arkadaşıma teşekkürler ediyorum.bu havlu kenarı modeli ni bize yollayan Vildan hanıma da teşekkürlerimizi bir borç biliriz efendim.ellerinize sağlık.

dantel örneği

havlu kenarı danteli

havlu kenarı modelleri

dantel modeli

Mutfak Rafı Dantelleri

Şimdilerde fazla kullanılmıyor ama önceleri mutfakların her yeri dantel örnekleri ile donatılırdı.çok estetik ve güzel görüntü verirdi danteller .mutfaklarımızın heryerini dantel modelleri ile donatamazsak bile bir miktar dantel hiç de fena olmaz diye düşünüyorum.

dantel örnekleri

dantel

elinizdeki güzel dantel örnekleri ni bize gönderirseniz sizin adınızla yayınlarız.böylece diğer dantel sevenlerde modellerinizden faydalanmış olur değilmi.gönderi adresinizi veriyorum.
iclalucar1973@hotmail.com

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Design