Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

OYA 108

oya örnekleri 'ni büyütmek için resmin üzerine tıklayınız
oya, oya örnekleri, oyalar, tığ oyaları, Yazma kenarı, Yazma kenarı oyası, Yazma Oyaları, yazma oyası örnekleri, yemeni oyaları
kardeş site : http://dantel-yap.blogspot.com sitesinden derlenmiştir.

Dantel Pike Takımları

birbirinden güzel pike dantelleri .hangisi daha güzel ben karar veremedim.umarımki sizler en güzelini seçebilirsiniz.dantel bir ayrı duruyor pike takımlarının üzerinde değilmi.harika bence.Tuğba arkadaşımın ellerine sağlık.aşağıda adres ve telefonunu veriyorum.ücret karşılığı temin edebilirsiniz dostlarım.

Tuğba çeyizden istediğiniz çeyizlik dantel örneklerini bu adresten temin edebilirsiniz.
4019 SOKAK / 6 SOKAK İÇEL
APT. NO: 10/A ESERKENT
KARABAĞLAR İZMİR
TEL:0 232 265 15 90

makine işi

Çeşitli örtü, giyim ve dekoratif eşyalar süslemek amacıyla tabiattaki renk, şekil ve geometrik desenlerden,eski Türk sanatı kaynaklarından yararlanılarak kumaş ve deri üzerine çeşitli ipliklerle, simlerle makine de yapılan işlemelerdir. Bu işlemeler yapılacak işin özelliğine göre kasnaklı ve kasnaksız olmak üzere makine de iki şekilde uygulanır.

Bilindiği gibi işleme ipek, yün, keten, pamuk, metal vb. iplikler kullanarak, çeşitli iğneler ve uygulama biçimleri aracılığıyla; keçe,deri dokuma çeşitlemeleri vb. üzerine yapılan bezemeler olarak tanımlanmaktadır. Dokumaların işlemelerinde gözlenen uygulama biçimleri, işlenecek dokumayı oluşturan atkı ve çözgü iplikler üzerinde yapılan temel işlemlerdeki sistem doğrultusunda, beş ana grup altında toplanmaktadır. Dokumanın iplikleri üzerinde yürütülen iğneler, dokumanın iplikleri kapatılarak yapılan iğneler,d okumanın iplikleri çekilerek yapılan iğneler, dokumanın iplikleri kesilerek yapılan iğneler ve dokumanın ya da dokumaların iplikleri bağlanarak yapılan iğneler şeklinde sıralanabilecek bu ana tekniklerin kapsamında zengin çeşitlemeler yer almaktadır. İğnenin dokumanın belli yerine batırılması ve belli yerinde çıkarılmasından oluşan hareketleriyle dokumanın yüzeyini bezeyici bir biçimde, farklı nicelik ve niteliklerde kullanılması, beş ana teknik grubu altında, çeşitlemelerin kümelenmesine ve değişik uygulama biçimlerinin elde edilmesine neden olmaktadır. Birinci grupta dokumanın en ve boy iplikleri ya serbest stilde ya da sayılarak yapılan iğnelerle örtülüdür. İkinci grupta dokumanın küçük ya da büyük yüzeylerinde belirlenen iplikler nakışlarla ya da başka türde dokumalarla, pulla, boncukla, plakayla kapatılır. Üçüncü grupta ya dokumanın çekilmiş ipliklerinin kenarlarına ya da çekilmek üzere bırakılan en ve boy ipliklerinin kenarlarına iğneler uygulanır. Dördüncü grupta kesilecek, kesilmiş, delinmiş dokumaların, dokuma kenarlarını atmasını önlemek ve bezemek amacıyla yapılan iğneler vardır. Beşinci grup ise iğneler dokumanın ipliklerinin bağlamak ya da dokumaları birbirine geçirmek için kullanılan iğnelerden meydana gelir. İğneye takılı ipliğin dokumanın üstünde, altında yönlendirilmesiyle sağlanan yardımla, yapılan, bu iğne hareketleri ana teknik grupları altında kümelenen uygulama çeşitlemelerinin başka deyişle iğnelerin (teknik) oluşmasını sağlamaktadır. Atkı ve çözgü iplikleri bulunmayan keçe, deri vb. gibi gereçler üzerinde yapılan işlemelerde dokumanın iplikleri ile bağlantılı bir uygulama söz konusu olmadığından işleme iğnelerinin serbest stil (iplik) sayılmadan yapılan iğne türlerinden aplike, kordon tutturma, dival işi vb. gibi kapama iğneleri süslemelerde kullanılır.

ŞÖMEN DANTELİ

şömentabl veya şömen tablası da denilen şömen dantelleri .


yatak örtüsü dantelleri

çok çok beğendiğim dantel örneği ,yatak dantelleri.çok özenle yapılmış,çokta güzel sergilenmiş.takip ettiğim bir siteden aldım ve sizlere sunuyorum.aynı zamanda o sitenin reklamını yapmış olacağım.aşağıda linkini vereceğim siteyi mutlaka görmenizi öneririm. asceyiz.blogspot.com

iğne oyasıyla yapılmış havlu kenarı

havlı kenarlarının iğne oyası ile yapılmış örnekleri karşınızda.iğne oyalarının zarafeti havlu kenarıyla dahada güzel oldu bence.iğne oyası örneklerini netten edindim.çok hoşuma gittiler.yalnız nereden aldığımı hatırlayamadım.
iğne oyası modeliiğne oyası modeliiğne oyası modeliiğne oyası modelleri

iğne oyaları

iğne oyaları ile sizlerin gözlerini banyo yaptırmak isterim.asil oyalar iğne oyaları değilmi.oyanın rengarenk olması,çok canlı ve diri durması,doğayı birebir yansıtması ve asil olması beni etkileyen unsurların başında gelmektedir.bilemiyorum ama sizlerde iğne oyası örneklerine bakmaktan zevk alıyorsunuzdur. :)
iğne oyası modeli iğne oyası modeli iğne oyası modelleri

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Design